Bränding: Tugev ja elus bränd on kasvava äri ja lojaalse kliendibaasi eeldus

Miks on bränding oluline? Sinu tegevusvaldkonnas võib olla sadu tegijaid, kes üksteise võidu endale nime teha püüavad. Kõigil sarnane eesmärk — jääda meelde, pugeda hinge ja kasvatada lojaalsete klientide hulka. Tihedas konkurentsis on ülioluline, et Sul on tugev ja enesekindel bränd, mis eristub ja mille väärtused on selgelt tajutavad.

Brändieelistusi ei saa muuta mõne hea hinnapommi või toote lansseerimisega, vaid brändi läbimõeldud ja järjepideva arendustegevusega. Järgnevalt teeme väikese sissejuhatuse teemal, mis on bränd ja bränding. Seejärel anname alustavale ettevõttele nõu, kuidas tugeva brändi loomisega algust teha. Juba kandakinnitanud ettevõttele soovitame, mis hetkel tuleks brändi fookus üle vaadata, kuidas brändi tugevamaks muuta ja seda elus hoida.

Bränding

Mis on bränding?

Cambridge Dictionary järgi on bränding ettevõttele eripärase disaini ja sümboolika omistamine, eesmärgiga reklaamida selle tooteid või teenuseid. Võibolla kunagi ammu tõesti oli see seletus asjakohane. Tänapäeval on see kindlasti liiga kitsas definitsioon. Kuigi brändi visuaalne külg, nimi, logo, pakendid, disain ja kasutajakogemus, on olulised brändi osad, ei piirdu asi veel sugugi sellega.

BrandingMag toob sisse palju laiema definitsiooni protsessist, millel ei ole lõppu. Nimelt, bränding on protsess, mille käigus tuleb pidevalt identifitseerida, luua ja juhtida brändi vara ja tegevusi, mis kujundavad osapoolte bränditaju. Nagu näed, on bränding protsess, mis ei lõppe kunagi. Inimesed, turud ja ärid muutuvad pidevalt ja bränd peab arenema koos nendega.

Bränd peab elama ja arenema

Uuringud näitavad, et enamuse brändide suhe oma klientidega on sedavõrd leige, et kui nende eksistents maailmas peaks ühel hetkel lõplikult otsa lõppema, suhtuksid inimesed pea 80% brändide kadumisse üsna ükskõikselt. Bränd määrab suhted klientide, kasutajate, töötajate, fännide ja konkurentidega. Bränd on keeruline elusorganism, mis on pidevas muutumises. Hea brändiga kaasneb usaldus ja lojaalsus, eristumine, õnnelikud kliendid, töötajad ja koostööpartnerid.

On rida tegevusi ja mõtteharjutusi, mida teha, kui on vaja teha algust uue brändi loomise või olemasolevale brändile uue hingamise andmisega. Kõigepealt tuleb selgeks teha ja kokku leppida, kes või mis Sa tahad osapoolte jaoks brändina olla. Tuleb silmas pidada, et kliendid ei ole ainsad, kelle peades tekib ettekujutus ja taju Sinu brändist. Olulised osapooled on veel potentsiaalsed kliendid, töötajad, aktsionärid, äri- ja koostööpartnerid. Kõik nad tajuvad brändi isemoodi ning suhtlevad brändiga vastavalt. Mõttetööle järgneb brändistrateegia koostamine. Brändistrateegias saad positsioneerida end vastavalt seatud eesmärkidele ja visioonile. Brändipositsioon peab kajastuma brändimaterjalides (sh. visuaalne identiteet, sisu, tooted, kasutajaliidesed, reklaam) aga ka tegudes (teenused, klienditugi, suhted, kogemused, elamused). Kõige selle koosmõjul ja tulemusena tekib unikaalne taju brändist.

Võta meiega ühendust kui lähed uusi turge vallutama; planeeritud turule tuua uusi tooteid; muretsed, miks päringuid ei tule või müüginumbrid on languses; kliendid või töötajad on rahulolematud ning soovid esile kutsuda muutust.

Tugev ja elus bränd on kasvava äri ja lojaalse kliendibaasi eeldus

Regulaarsed bränditöötoad aitavad õiget kurssi hoida

Ole sa väljakujunenud või alles alustav ettevõte, bränditöötuba on sulle abiks uue brändi loomisel, brändi fookuse ja suuna hoidmisel, brändile uue hingamise või värske väljanägemise andmiseks valmistumisel. Kõige suuremat kasu ettevõttele toovad regulaarselt planeeritud töötoad, mis ei lase fookusel käest minna. Oleme välja töötanud bränditöötoad nii suurematele kui ka väiksematele tiimidele.

Võta meiega ühendust kui oled brändi elukaarel jõudnud murdepunkti; vajamas nihet brändistrateegias uue kliendisegmendi hõivamiseks või uuele turule sisenemiseks; alustamas ettevõtlusega puhtalt lehelt ja asutanud ambitsioonika idufirma.

Kui näed, et saaksime Sind brändingu protsessis aidata, täida kontaktivorm või kirjuta meile hello@hundredagency.eu ja peame aru.