4 reklaamivõimalust, mida tasub kindlasti kasutada

Digiturundus annab Sulle väga hea võimaluse oma toodete ja teenuste laialdaseks tutvustamiseks. Selleks, et seda protsessi võimendada ja kiirendada ning jõuda õige sisuga õigete inimeste, soovitan kasutada makstud reklaami. Täna tutvustan 4 olulist reklaami­võimalust, mis aitavad Sinu äril kasvada. Olgu siis eesmärgiks brändi teadlikkuse suurendamine või müükide kasv.

Allolevad turundusvõtted sobivad nii alustavale väikeettevõttele kui ka kanda kinnitanud suurettevõttele. Esmalt on oluline leida õige reklaamilahendus iga sihtgrupi jaoks, kelleni soovid jõuda. Teiseks tuleb keskkondi piisavalt hästi tunda, et valida õiged reklaami seadistused, mis töötavad tehniliselt korrektselt, ei kuluta mõttetult eelarvet ja toovad Sulle reaalseid tulemusi.

4 reklaami­võimalust, mida tasub kindlasti kasutada

Google Search otsingureklaam

Minu hinnangul on otsingureklaam üks kasulikumaid reklaamivõimalusi saamaks kodulehele kõige suurema ostuhuviga külastajaid. Ostuhuvi all pean silma inimese ostuvalmidust Sinu teenust või toodet tarbida. Kui kellelgi on soov midagi osta või vajatakse mingi toote või teenuse kohta rohkem informatsiooni, siis tõenäoliselt alustatakse otsingud just läbi Google’i. Sinu ülesanne on eelnevalt välja selgitada, millised on Sinu valdkonna kõige populaarsemad otsinguterminid, mida inimesed kasutavad. Seejärel saad juba läbi personaliseeritud reklaamide jõuda konkreetsete inimeseni, keda Sinu teenus/toode huvitada võiks.

Eelis: Peale reklaamide seadistamist on tulemused kiiresti näha. Sihitavatel otsingumootori kasutajatel on Sinu teenuse vastu huvi juba olemas ning kui suudad valida õiged märksõnad, luua köitvad reklaamtekstid ja suunata nad õigele maandumislehele, siis on edu garanteeritud.

Google Display bänner­reklaamid

Kui soovid oma tooteid või teenuseid tutvustada laiemale sihtgrupile siis bännerreklaam on selle jaoks väga tõhus meetod. Google Display võrgustiku alla kuulub rohkem kui 2 miljonit veebisaiti ja rakendust, kuhu Sinu reklaamid võivad sattuda. Siinkohal on äärmiselt tähtis luua reklaamidele täpsed sihtgrupid. Sinu tooteid/või teenuseid ei soovi tõenäoliselt kõik inimesed, oluline on leida üles need, kes täna või lähitulevikus võiksid saada Sinu kliendiks. Google’il on selle jaoks võimsad tööriistad olemas, koos professionaalse turunduspartneriga on võimalik sellest maksimum võtta. Soovitan kindlasti lisada oma veebi ka Google Pixel, et edaspidi oleks võimalik uuestiturundamist teha.

Eelis: Tänu väga suurele auditooriumile on antud kanal hea võimalus brändi tuntuse kasvatamiseks. Tõenäoliselt soodsam kui Google Search märksõna reklaam. Mõõduka eelarvega on võimalik saavutada märkimisväärseid tulemusi.

YouTube video­reklaamid

Statistika põhjal võib julgelt öelda, et sisuturunduse liik, mis kaasab ja kütkestab internetis enim publikut, on endiselt video. Liikuv pilt on alati tõhusam kui mõni artikkel või pilt. Populaarsuselt teine otsingumootor maailmas on YouTube ja just sellepärast peaksid Sa kaaluma video­reklaamide kasutamist. Sisuliike mida YouTubes kasutada saab on mitmed. Olgu selleks siis reklaamklipp või ettevõtet tutvustav video, tootevideo, How-to-video, tutorial või videoseminar.

Eelis: Videot on mugav ja lihtne tarbida. Professionaalne sisu, õige kampaaniatüüp ja oskuslikult valitud sihtgrupp loovad sulle head võimalused võimalike klientidega sideme loomiseks ning tugeva brändi ehitamiseks.

Waze kaardi­rakenduse reklaamid

Kas soovid olla teistest erinev ja teha midagi, mida paljud ei ole veel avastanud? Või äkki on Sul rohkelt füüsilisi asukohti, mis on Sinu äri jaoks olulised? Sellisel juhul tasub avastada kaardi­rakenduse Waze reklaamid. Waze on paljude inimeste igapäevaste sõitude lahutamatu osa ning selle rakenduse populaarsus aina kasvab. Erinevad Waze’i reklaamitüübid annavad Sulle võimaluse näidata kasutaja sõidutrajektooril oma äri asukohti, esitleda sooduspakkumisi või muud olulist informatsiooni.

Eelis: Tõenäoliselt Sinu konkurent ei ole seda kanalit veel avastanud. See annab Sulle hea võimaluse eristuda ja kasvatada brändi tuntust.

Kokkuvõte

Kui Sinu äri eesmärk on müüginumbrite suurendamine, brändi tuntuse kasvatamine või kliendi kaasamine läbi videosisu, siis on digiturundus suureks abiks. Soovitame kasutada makstud meedia võimalusi. Iga kanal on mõeldud erinevas ostufaasis inimestele. Edu võti peitubki just erinevate makstud reklaami võimaluste kombineerimises. Just nii saad kõige paremad tulemused. Kirjutame erinevatest reklaami­võimalustest detailsemalt juba meie tulevastes blogides.