Õigesti seadistatud bännerreklaam aitab kaasa nii brändingule kui müügile

Bännerreklaam aitab ettevõttel täita mitmeid eesmärke: tutvustada uusi tooteid laiale sihtgrupile, olla pildis olemasoleva kliendi jaoks, suurendada liiklust kodulehele ja kasvatada müüki. Selleks, et kõike seda saavutada, tuleb lisaks heale tootele ja bännerile ka kampaaniad õigesti seadistada. Suuremad keskkonnad nagu Google ja Facebook on aastate jooksul oma platvorme omajagu täiendanud ja turundajatele on pidevalt uusi võimalusi juurde loodud. Püsiv bännerreklaam peaks olema iga ettevõte turundusstrateegia baasosa.

Õigesti seadistatud bännerreklaam aitab kaasa nii brändingule kui müügile

Bännerreklaam võimendab brändingut

Bränditeadlikkuse kasvatamiseks ja brändi positsiooni parandamiseks tuleb jõuda võimalikult suure auditooriumini või tagada maksimaalselt suur katvus konkreetse sihtgrupi seas. Selleks on Google’i ja Facebooki platvormide spetsiaalne teadlikkuse kasvatamisele suunatud kampaania liik (awareness). Seejärel tuleb reklaamid optimeerida kuvamistele (impressions). Selline seadistus tagab reklaamidele võimalikult suure näitamise arvu aga klikid (clicks) ja klikkimise sagedus (CTR) jäävad pigem madalaks.

Bännerreklaam külastuse ja müügi kasvatamiseks

Kui kampaania eesmärk on suurendada veebilehele külastuste ja päringute arvu tuleb Google’i ja Facebooki platvormidel valida kampaania liigiks “traffic” (külastused). Seejärel tuleks reklaamid optimeerida klikkidele (clicks), maandumislehe vaatamistele (landing page view) või konversioonidele (conversions). Selline seadistusviis levitab reklaamid pigem nende inimesteni, kes suurema tõenäosusega klikivad reklaamil või teevad lehel mingi toimingu ehk täidavad seadistatud konversioone. Viimaseks võib olla nii ost, päringuvormi täitmine, emailil klikkimine, uudiskirjaga liitumine, vmt. Külastustele seadistatud kampaania tagab reklaamidele rohkem klikke ja kõrgema klikkimise sagedusmäära.

Sihtimine

Väga oluline faktor kampaania õnnestumiseks on levitada oma sõnumeid õigele sihtgrupile. Google ja Facebook on oma kasutajate kohta kogunud märkimisväärses koguses ja küllaltki detailset infot, mida turundajad hea mõttes “ära kasutada” saavad. On olemas suur hulk võimalusi, et jõuda just selle konkreetse kasutajani, kes on kohe valmis sinu toodet ostma ja tarbima.

Mõned võimalused, mille alusel sihtgruppide luua:

  • Demograafia ja huvid
  • Ametikohad
  • Elusündmus (life events)
  • Fännid
  • Sarnase profiiliga nagu fännid (lookalike)
  • Taasturundus
  • Sarnase profiiliga nagu kodulehe külastajad
  • Enda kliendibaas
  • Konkreetsete otsingutega seotud
  • Konkreetse video või kanali jälgijad (YouTube)

Kasulik on seadistada pigem rohkem sihtgruppe kui vähem. Aja jooksul saab testida, millised sihtgrupid töötavad paremini ja millised halvemini. Liiga spetsiifilised listid, kus on vähe inimesi, pigem takistavad eesmärkide saavutamist. Aeg-ajalt on hea luua ja testida uusi sihtgruppe. Kui ettevõttel on palju erinevaid tooteid ja teenuseid, on väga mõistlik luua iga teenuse ja tootegrupi jaoks spetsiaalsed sihtgrupid. On selge, et osad tooted lähevad rohkem peale noorematele, osad jälle vanematele inimestele, osad naistele ja teised meestele. Mida hoolikamalt on sihtgrupid loodud, seda edukamad on bänner­reklaamid.

Kokkuvõte

Digikampaaniat planeerides pane paika, mis on selle kampaania eesmärk, sest see aitab võimaldab valida kõige õigema kampaania tüübi. Kaardista hoolikalt kliendiprofiil, ehk kes on see inimene, kelleni peab bännerreklaam jõudma. See aitab järgmises faasis kampaaniate seadistustes luua õiged sihtgrupid. Ära unusta ka A/B testimist, sest alati on midagi, mida saab teha paremini ja bännerreklaame on lihtne jooksvalt täiustada. Olgu selleks siis reklaamide kaastekstide, bännerite, sihtgruppide, maandumislehe vm kampaania osa täiustamine.

Kui vajad abi oma järgmise kampaania läbiviimisel, siis võta meiega julgesti ühendust. Saada meile päring läbi kontaktvormi või kirjuta hello@hundredagency.eu.